Menu
Jesper Saltvik Pedersen etter gullet i superkombinasjon tidligere i mesterskapet i spanske Espot. Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB.

Nytt gull til Saltvik Pedersen i para-VM – seiret i utfor

Jesper Saltvik Pedersen (23) ble verdensmester for femte gang da han dundret ned til utforseier i para-VM i spanske Espot.

Av NTB | 25.01.2023 15:05:08

Sport: – Det var deilig. På treningsomgangen var jeg nummer to, to hundredeler bak han som var raskest, så jeg visste det kom til å bli jevnt. Men jeg traff veldig på planen, sa Saltvik Pedersen til NTB etter onsdagens gullbragd.

23-åringen åpnet mesterskapet med bronse i super-G mandag og fulgte opp med gull i superkombinasjonen tirsdag.

Onsdag var han klart raskest i utfor. Hans 49,62 sekunder var ni tideler bedre en japaneren Taiki Morii på 2.-plass, mens Jeroen Kampschreur fra Nederland tok den siste pallplassen på 50,97.

– Det var greit å sette dem litt på plass. Bronsen i super-G var ikke helt det jeg håpet på, men utforen er den kuleste disiplinen, så den henger høyt, påpekte Saltvik Pedersen.

Han hadde i tillegg et sterkt ønske for kvelden.

– Jeg håper Manchester United slår Nottingham Forest i kveld, sa Saltvik Pedersen til NRK og viste til de engelske lagenes semifinalemøte i ligacupen.

I den samme sittende klassen endte Magnus Valø Balchen på 12.-plass.

Marcus Nilsson Grastle ble nummer 22 i klassen for stående. Der ble Østerrikes Markus Salcher verdensmester foran sveitseren Robin Cuche og Canadas Alexis Guimond.

Saltvik Pedersen skal torsdag kjøre om nytt VM-gull i storslalåm. To dager senere avslutter han mesterskapet med slalåm.

Flere nyheter: