Menu
Elefanten Bubi sparker fotballen på tysk side og spår hjemmeseier i EM-åpningen. Foto: David Breidert / DPA via AP / NTB

Nytt dyr forsøker å kopiere Paul – elefanten Bubi spår tysk åpningsseier i EM

Det tyske fotballpublikummet er i ferd med å få en ny kjæledegge. Elefanten Bubi kan bli populær dersom hun er sannspådd foran fotball-EM.

Av NTB | 13.06.2024 19:13:08

Kuriosa og kjendiser: Mange husker nok blekkspruten Paul, som tippet riktig utfall av alle Tysklands VM-kamper i Sør-Afrika i 2010. Paul fikk legendestatus etter at han gikk av med pensjon etter mesterskapet for 14 år siden.

Siden har en rekke fir- og åttebeinte forsøkt å kopiere det sannspådde bløtdyret, men ingen har hatt like stor suksess som Paul. I et reservat i Thüringen er en afrikansk elefant klar for å prøve seg.

Torsdag fikk Bubi oppgaven med å tippe vinneren i EM-åpningskampen mellom Tyskland og Skottland ved å sparke en ball mot en av nasjonenes flagg.

Elefanten som opprinnelig kommer fra Italia, klinket ballen i den tyske halvdelen av målet og ble belønnet med en bøtte med bygg.

Dyrepasserne i Thüringen oppdaget Bubis entusiasme for fotball ved en tilfeldighet. En ball trillet inn i innhegningen hennes, og elefanten sparket den tilbake på direkten.

Første kamp i årets fotball-EM har avspark klokken 21 fredag i München.

(©NTB)

Flere nyheter: