Ørjan Nyland voktet målet i RB Leipzigs cupkamp onsdag. Her fra en landskamp i fjor. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Nyland hjalp RB Leipzig til kvartfinale

Ørjan Nyland fikk sjansen i RB Leipzig-målet i cupkampen mot Hoffenheim onsdag. Han fikk ikke mye å gjøre i kampen som ble vunnet 3-1.

Av NTB | 01.02.2023 19:57:54

Sport: Emil Forsberg og Konrad Laimer scoret i første omgang av en kamp RB Leipzig dominerte fullstendig i nesten 80 minutter. Hoffenheim yppet seg etter Kasper Dolbergs reduseringsmål på gjestenes første ordentlige sjanse, men etter å ha blitt avblåst for offside en rekke ganger gjorde Timo Werner 3-1-målet i det 84. minutt.

Svakt plasserte Hoffenheim hadde ikke mye å by på offensivt i kampen mot den regjerende cupmesteren, og Nyland kunne i store deler av kampen se på mens lagkameratene angrep.

I det 77. minutt måtte han hente ballen ut av nettet. Leipzig-forsvaret sov da Angelino slo et innlegg fra venstre, og Dolberg kunne nikke helt uhindret. Det var lite Nyland kunne gjøre.

Dansken scoret sitt første mål for Hoffenheim, som forrige måned hentet ham på en leieavtale fra Nice.

I det 41. minutt doblet Laimer ledelsen. Keeper Oliver Baumann reddet først et skudd fra Marcel Halstenberg, men Mohamed Simaken gjenvant ballen og spilte inn til Laimer, som vendte bort en motspiller og skjøt i mål.

Nyland var en gang våkent ute i feltet og klarerte, ellers var han for det meste arbeidsledig i første omgang.

Rett etter skjøt Munas Dabbur rett over etter en mislykket klarering av Kevin Kampl, men Nyland så ut til å ha kontroll.

Så ble Werner spilt gjennom av innbytter Yussuf Poulsen og punkterte kampen.

Dolberg avbrøt et leieopphold i Sevilla for å komme til Hoffenheim. Hans landslagskollega Thomas Delaney slo følge fra samme klubb, og han debuterte onsdag med et innhopp.

Forsberg ordnet et tidlig ledermål. I det 8. minutt fikk han ballen fra Laimer ute på venstresiden. Svensken skar inn på banen, og da ingen gikk på ham kunne han teste skuddbeinet fra 20 meter. Det fungerte utmerket, og ballen gikk inn via nærmeste stolpe.

Hjemmelaget fortsatte å dominere etter pause, men greide ikke å øke ledelsen. Werder spolerte flere sjanser ved å bli for ivrig og gå i offside. Dermed kunne Hoffenheim ta seg inn i kampen med reduseringsmålet.