Menu
På denne muren i en park i Teheran står det skrevet på farsi: Kvinne, liv, frihet» – slagordet til den prodemokratiske protestbevegelsen som startet da Mahsa Amini døde etter å ha blitt pågrepet av politiet for ett år siden. Arkivfoto: Vahid Salemi / AP / NTB

Nyhetsbyrå: Kvinner startet fengselsbrann i Iran

Kvinnelige innsatte startet lørdag en brann i fengselet Qarchak nær Teheran, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA, som melder at brannen er slukket.

Av NTB | 16.09.2023 20:12:21

Ulykker og naturkatastrofer: IRNA melder at kvinnene som sitter i en fengselsavdeling for dødsdømte, startet brannen ved å sette fyr på klærne sine.

Vaktene i fengselet slukket brannen, som ble startet under en protest mot fengselsledelsen, heter det videre.

Det er uklart om hendelsen er knyttet til protestbevegelsen i Iran. Lørdag er det nøyaktig ett år siden 22 år gamle Mahsa Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt i Teheran.

Organisasjonen Kurdistans menneskerettighetsnettverk opplyste tidligere lørdag at kvinnelige innsatte holdt demonstrasjoner i Qarchak-fengselet på ettårsdagen. Spesialstyrker gikk inn i fengselet, banket opp kvinne og skjøt med haglskudd mot noen av demonstrantene, ifølge organisasjonen.

Dødsfallet til Mahsa Amini utløste en massive protestbølge som ble slått ned på med hard hånd av regimet. Over 500 mennesker ble drept, ifølge menneskerettighetsgrupper.

(©NTB)

Flere nyheter: