Menu
Nigers president Mohamed Bazoum ble avsatt i et kupp i juli, noe som har blitt fordømt av omverden. Siden har den vestafrikanske organisasjonen Ecowas truet militærjuntaen med en militær intervensjon om den ikke går av. Her er en rekke av juntaens støttespillere under en demonstrasjon i hovedstaden Niamey i starten av august. Foto: Sam Mednick / AP / NTB

Ny vestafrikansk delegasjon på plass i Niger

En delegasjon fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas ankom lørdag Niger for nye samtaler med landets kuppmakere.

Av NTB | 19.08.2023 17:34:30

Politikk: Et fly som fraktet delegasjonen, landet i hovedstaden Niamey rundt klokken 13, én dag etter at Ecowas-landenes forsvarssjefer sa at de var klare til å gripe inn i landet for å gjeninnsette president Mohamed Bazoum. 63-åringen ble avsatt 26. juli, og siden har Ecowas og en rekke land bedt kuppmakerne gå av og gjeninnføre demokratiet.

Delegasjonen ledes av Nigerias tidligere president, general Abdusalam Abubakar, som tidligere denne måneden ledet en annen Ecowas-delegasjon til Niger. Den gang lyktes de ikke å møte verken Bazoum eller militærjuntaen, ledet av general Abdourahamane Tiani.

En kilde nær den siste delegasjonen sier til nyhetsbyrået AFP at den ville sende «en tydelig og hard melding» til juntaen og samtidig forsøke å møte den avsatte presidenten.

Lørdag ankom også USAs nye ambassadør til Niger, Kathleen Fitzgibbons, Niamey. Ifølge amerikansk UD vil ikke Fitzgibbons bli formelt presentert for styresmaktene og de begrunnet det med «den nåværende politiske krisen».

Forsvarslederne for Ecowas’ medlemsland møttes torsdag og fredag i Ghanas hovedstad Accra. Etter møteslutt kom de med en uttalelse om at tålmodigheten snart tar slutt og at de har en beredskapsstyrke klar til å raskt velte kuppmakerne.

– D-dagen er bestemt, sa Abdel-Fatau Musah, organisasjonens kommissær for politiske saker og sikkerhet.

(©NTB)

Flere nyheter: