Menu
Juventus er tilbake i ECA. Foto: Tano Pecoraro / LaPresse / AP / NTB

Ny smell for utskjelt superliga – Juventus vendte prosjektet ryggen

Den omstridte superligaen i fotball led et nytt nederlag lørdag da italienske Juventus sluttet seg til klubbene som motarbeider det kontroversielle prosjektet.

Av NTB | 01.06.2024 14:53:06

Kriminalitet og rettsvesen: Juventus har sammen med Real Madrid og Barcelona presset på for å etablere en utbryterliga i konkurranse med Det europeiske fotballforbundets Champions League-format.

Nå har den italienske storklubben meldt seg inn igjen i den europeiske klubbsammenslutningen ECA. Den har 600 medlemmer og har kjempet hardt imot superligaplanene.

– De er tilbake. Det er flott, sier ECA-leder Nasser Al-Khelaifi.

– Juventus som klubb har en fantastisk historie. Vi er stolte over at de er kommet tilbake til familien sin. Jeg ber også de andre om å komme tilbake, legger han til.

Real Madrid og Barcelona er nå de eneste to klubbene som holder fast ved superligaprosjektet. Planene ble lansert i 2021, men havarerte raskt etter voldsomme protester fra blant annet supporterhold.

Real Madrid-president Florentino Pérez har vært fast bestemt på å gå videre med prosjektet til tross for at flertallet av Europas ledende klubber avviser ideen. Planene fikk en opptur da EU-domstolen i fjor slo fast at Uefa og Fifa handlet i strid med EUs konkurranselovgivning ved å motsette seg utbryterliga-prosjektet.

Real Madrid spiller lørdag kveld for å vinne Champions League når Borussia Dortmund er motstander på Wembley.

– Jeg hørte i går at de snakket om kjærlighetshistorien mellom Madrid og Champions League. På den annen side ønsker de å ødelegge turneringen, sier ECA-sjef Al-Khelaifi.

Han imøteser en diskusjon med Real og Barcelona om å bli med i foreningen igjen.

– Det er veldig viktig både for oss og for dem, sier han.

(©NTB)