Menu
Tobias Halland Johannessen er ikke en del av Critérium du Dauphiné-laget til Uno-X. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Critérium du Dauphiné-laget til Uno-X er klart – Halland Johannessen mangler

Tobias Halland Johannessen er ikke en del av Uno-X-laget som fortsetter sine forberedelser til Tour de France med oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné.

Av NTB | 01.06.2024 14:53:18

Sport: Det kommer fram av de offisielle startlistene til rittet.

Uno-X stiller med følgende ryttere: Odd Christian Eiking, Andreas Leknessund, Anders Skaarseth, Magnus Cort, Idar Andresen, Ådne Holter og Markus Hoelgaard. Anders Halland Johannessen er tatt ut som reserve.

Critérium du Dauphiné er sammen med Sveits rundt det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France i sommer. Uno-X skal delta i det franske rittet for andre år på rad, men har ikke fått invitasjon til rittet i Sveits.

I fjor imponerte det norske laget periodevis stort i Tour de France med Halland Johannessen som frontfigur. 24-åringen fra Drøbak tok blant annet en 3.-plass på en av de tøffeste enkeltetappene, kun slått av sammenlagtkanonene Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard.

Årets Tour de France tråkkes i gang i Firenze 29. juni. Det hersker stadig usikkerhet rundt hvorvidt Vingegaard stiller til start etter skrekkvelten i Baskerland rundt i april, der dansken pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet.

Tour de France-laget til Uno-X er heller ikke klart. Halland Johannessen har slitt med en kneskade og er et av flere kort det knytter seg usikkerhet til.

(©NTB)

Flere nyheter: