Ethan Pinnock stanget Brentford til seier borte mot Chelsea. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Ny flause for Chelsea – kun vunnet én av seks hjemmekamper

Det vil seg ikke for Chelsea foran eget publikum. Lørdag ble det 0-2 for Brentford på Stamford Bridge.

Av NTB | 28.10.2023 15:32:52

Sport: Ethan Pinnock ble matchvinner med sitt hodestøt etter en drøy time. Han kom luskende mot bakerste stolpe og scoret på Bryan Mbeumos presise innlegg.

Målet ga Chelsea-leiren vonde minner. Også tidligere i sesongen har laget dominert hjemmekamper, men bare for å slippe inn etter pause og tape.

På overtid doblet Mbeumo ledelsen. Han styrte inn ballen i et tomt mål etter en kontring.

Brentford lyktes på samme måte som Nottingham Forest og Aston Villa har gjort. Kun én av seks kamper har gitt Chelsea tre poeng i egen stue, og trenden er i stil med hvordan det gikk forrige sesong. Da vant de blåkledde seks av 19 hjemmekamper i Premier League.

– Dette er som stort sett alle Chelsea-kamper denne sesongen. De spiller bra, men greier ikke å bryte ned motstanderen. Det er ingen «jeg må score»-mentalitet over dem, sa tidligere England-spiss Dion Dublin før pause på BBC radio.

Tidlig i andre omgang fikk Chelsea-fansen bange anelser. Da dunket Vitaly Janelt til på et innlegg fra Kristoffer Ajer og traff en velplassert Robert Sánchez. Målvakten reddet med en utstrakt arm.

Ti kamper ut i sesongen har Chelsea kun tolv poeng. Det holder til en foreløpig 11.-plass, mens Brentford er på plassen foran med ett poeng mer.

I neste runde skal Chelsea ut i en vrien bortekamp mot serieleder Tottenham. London-derbyet er lagt til mandag 6. november. To dager før tar Brentford imot West Ham.

Noni Madueke fikk en sjelden startsjanse og var et treff i tverrliggeren unna å gi Chelsea 1-0 etter tolv minutter. Vertene kjørte kampen hardt før hvilen, men offensiven var ikke skarp nok.

Etter ledermålet tettet Brentford helt igjen. Først helt på tampen greide Chelsea å spille seg til en stor sjanse.