Menu
Både president Joe Biden og ekspresident Donald Trump får hard kritikk i det amerikanske utenriksdepartementets rapport om Afghanistan-exiten i 2021. Arkivfoto: Susan Walsh / AP / NTB

Ny amerikansk Afghanistan-rapport er kritisk til både Biden og Trump

En ny rapport fra amerikanske myndigheter er svært kritisk til uttrekkingen fra Afghanistan i 2021 og peker på både Joe Biden og forgjengeren Donald Trump.

Av NTB | 30.06.2023 21:34:05

Ulykker og naturkatastrofer: Avgjørelser tatt av president Biden og ekspresident Trump hadde «alvorlige følger for levedyktigheten» og sikkerheten til den tidligere USA-støttede og internasjonalt anerkjente afghanske regjeringen, heter det i utenriksdepartementets egne rapport om Afghanistan-exiten.

Også utenriksminister Antony Blinken får kritikk i rapporten, men uten å bli nevnt ved navn. I rapporten trekkes det fram at utenriksdepartementets krisehåndteringsgruppe var for liten, og at det ikke var på plass en høytstående diplomat til å «ha tilsyn med alle elementene av krisehåndteringen».

Biden-administrasjonen offentliggjorde deler av utenriksdepartementets rapport, som ble fullført i mars 2022, på fredag, men mesteparten av rapporten er unntatt offentlighet. Publiseringen kom før en langhelg i forbindelse med nasjonaldagen 4. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: