Menu
Jens Stoltenbergs periode som Nato-generalsekretær blir sannsynligvis forlenget en kort periode, ifølge NRKs kilder. Foto: Heiko Junge / NTB

NRK: Stoltenbergs periode som Nato-sjef kan bli forlenget

Jens Stoltenberg kan få utvidet jobben som Nato-sjef for en kort periode. Nå trekker stabssjefen hans Stian Jenssen seg fra en søknad om toppjobb i UD.

Av NTB | 21.04.2023 19:04:16

Politikk: – Jeg kan bekrefte at jeg har trukket søknaden. Jeg er ikke i en posisjon hvor jeg kan ta stilling til denne jobben nå. Derfor valgte jeg å trekke søknaden, sier Jenssen til Dagens Næringsliv (DN).

Jenssen var en av to søkere til en prestisjetung jobb som ekspedisjonssjef for sikkerhetspolitisk avdeling i Utenriksdepartementet. Men han har også lovet Stoltenberg å være ved hans side til perioden som Nato-sjef er over, noe som etter planen er 1. oktober.

Vanligvis ville Stoltenbergs etterfølger vært kjent nå, men desto nærmere Nato-toppmøtet i juli kommer, jo mer øker sannsynligheten for at Stoltenberg blir bedt om å fortsette.

Til NRK sier Stoltenberg at han ikke har noen andre planer enn om å avslutte sitt arbeid i Nato til høsten som planlagt.

– Jeg har vært her dobbelt så lenge som opprinnelig forutsatt. Alt mitt fokus er på jobben jeg skal gjøre fram til da. Jeg er veldig trygg på at Nato kommer til å finne en utmerket etterfølger etter meg, sier han til kanalen.

Ifølge DN tyder det på at Stoltenberg og Jenssen ikke er sikre på at jobben i Nato er over i høst, og at de dermed vil holde dørene åpne for en forlengelse. I 2024 vil Stoltenberg ha vært Nato-sjef i ti år.

Kilder både i Nato og Utenriksdepartementet bekrefter overfor NRK fredag at de ser det som sannsynlig at Jens Stoltenbergs periode som Nato-generalsekretær blir forlenget en kort periode.

– Det å finne en kandidat som er klar til høsten, blir mindre og mindre sannsynlig for hver dag som går, sier en kilde.

(©NTB)

Flere nyheter: