Menu
Pernille Sørensen skal spille mor og Bjørn Tomren – musikeren som vant «Stjernekamp» – tafatt far i NRKs dramaserie fra 80-tallet, «Våre beste år». Her med TV-barna sine. Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK-sommeren er mer enn sport: Komikere, nostalgisk drama, fisk og musikk

Selv om NRK-sommeren i stor grad står i sportens tegn, dukker det også opp alt fra 67 komikere til to nye, norske dramaserier og Herman Flesvig på reisefot.

Av NTB | 04.06.2024 13:53:02

Kuriosa og kjendiser: Tirsdag presenterte kringkasteren sin sommermeny med «alt annet enn sport», og som sendes i juni og august.

– For en sommer vi har i vente på NRK. Det blir masse sport: EM i både friidrett og fotball, før OL endelig kommer tilbake på NRK – direkte fra Paris. Men vi får også møte de 67 morsomste i Norge i programmet «Dette er humor» og mange andre spennende personer i «Sommer i P2», sa kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Hun trakk også fram et bredt podkasttilbud for de yngste.

– Og så gleder jeg meg til august. Da kommer «Oppdrag Europa», som er det splitter nye reiseprogrammet til Mikkel Niva og Herman Flesvig, la hun til.

Der snakker 67 norske komikere ut om det morsomste de har laget, og hva som får dem til å le. Det bys også på det NRK kaller «stolte øyeblikk fra norsk humorhistorie» så vel som klipp komikerne helst hadde sett glemt og gjemt i arkiv.

Bak står Njål Engeseth, som sørger for deltakelse av flere generasjoner. Eldste komiker er, ifølge NRK, 55 år eldre enn den yngste. Blant komikerne som blir å se, er Christian Mikkelsen.

Det blir også Pride-dekning, både av paraden i Oslo 29. juni og festkonsert i Operaen samme kveld i anledning 50-årsjubileet. Silya og Per Sundnes blir programledere.

Denne gangen skal hundetrener Maren Teien Rørvik hjelpe et nytt valpekull og eierne deres, samtidig som seerne får følge henne når hun selv skal skaffe seg – og oppdra – en ny valp.

Komikerparhestene Herman Flesvig og Mikkel Niva melder seg på TV 23. august med programserien «Oppdrag Europa». Optimisten Niva og pessimisten Flesvig skal besøke noen av Europas minst besøkte land. Med seg til hver sted har de et oppdrag de må løse – samtidig som de skal bli bedre kjent med landet.

Blant annet må de lære seg walisisk godt nok til å spille i en stor såpeopera, ifølge NRK – som lover at det blir både «fornøyelig og uforutsigbart» når de improviserer løsninger på utfordringene de to møter underveis.

Hun lever for det meste online og går på en smell når nettkjæresten Marvin – som hun aldri har møtt – forteller at han «dater en annen person IRL». Dermed bestemmer hun seg for å finne sin egen fysiske partner.

Nok en dramaserie følger 31. august med «Våre beste år», men av det mer komiske og nostalgiske slaget.

Det forvandler sønnen Ole Martin til en liten materialist – mens datteren Simone blir tatt av høyrebølgen. På rollelisten står også Christian Mikkelsen som «selvsikker FpU-leder» og Ida Elise Broch som «ustabil AKP-er».

Serien er inspirert av Ole Martin Ihles 2019-selvbiografi «Da He-Man kom til Norge».

I september har også fiske- og musikkrealityen «Her lukta det fesk» premiere, selv om dato foreløpig ikke er kjent. Der tar «Stjernekamp»-vinneren fra 2019, og «Maskorama»-seierherre fra 2022, Bilal Saab, med seg en annen fiskeinteressert, norsk artist med på det som kaller «et fiskeeventyr».

Ikke bare skal de to fiske, men det loves også en «unik, felles fremføring» med Bilal Saab og gjesteartisten. Musikerne som besøker Saab, er Agnete Saba, Kjartan Lauritzen, Kurt Nilsen, DJ Broiler og Ida Maria.

Den ikke-sportslige NRK-sommeren starter med seriesatsingen «Dette er humor» 14. juni.

Juni byr også på «EM i hageleker» med Oliver Bergset og Martin Belgen, som har med seg seks kjendisdeltakere – Tim Kristian, Hedda Schroeder Skaug, Karsten Blomvik, Kasper Kvello, Agnete Husebye og Martin Sleipnes.

Først ut er mer hundetrening på skjermen når «Fra bølle til bestevenn» blir å se i fjerde sesong fra 9. august.

29. august er det premiere på den allerede prisbelønte dramaserien «Dates in Real Life», der Ida – spilt av Gina Bernhoft Gørvell – gjør sin entré.

Pernille Sørensen skal spille mor og «Stjernekamp»-vinner og Bjørn Tomren tafatt far i en raddisfamilie som flytter til Oslos vestkant midt på 80-tallet. Dermed får de jappetiden midt i fjeset.

7. september er «Alle mot 1» tilbake i ny sesong, der Selda Ekiz og Selma Ibrahim har med seg Karsten Blomvik i programledertrioen, der én person skal konkurrere mot hele Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: