Menu
Oslo politidistrikt fikk i løpet av helgen inn flere meldinger om Vipps-ran i Oslo. Nå er en 16 år gammel gutt pågrepet og siktet. Her er politihuset på Grønland avbildet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

16 år gammel gutt pågrepet og siktet for tolv ran i Oslo

En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet for tolv tilfeller av ran eller medvirkning til ran på ulike steder i Oslo de siste to ukene.

Av NTB | 04.06.2024 13:53:06

Kriminalitet og rettsvesen: – Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

I tillegg har to andre status som siktet i saken. Begge disse er under kriminell lavalder og følges derfor opp av omsorgspersoner eller barnevernstjenesten.

Samtlige av de fornærmede er unge gutter i alderen 12 til 16 år, opplyser politiet.

Mandag opplyste politiet at de i løpet av helgen fikk melding om seks ran på ulike steder i Oslo. Det er altså disse ranene, inkludert tidligere ran de siste ukene, den 16 år gamle gutten er siktet for. Ranene skal ha funnet sted på blant annet Grünerløkka, Grønland, Majorstuen og Helsfyr.

Av hensyn til den pågående etterforskningen og alderen til de involverte, ønsker ikke politiet å gå ut med ytterligere detaljer på nåværende tidspunkt.

Advokat Cecilia Dinardi er oppnevnt som forsvarer for den siktede 16-åringen.

Flere nyheter: