Menu
For første gang siden pandemien startet var det i fjor flere utlendinger enn italiener som sjekket inn på landets overnattingssteder. Antall innsjekkinger økte med 13,4 prosent til rekordhøye 143 millioner. Illustrasjonsfoto: Gregorio Borgia / AP / NTB

Turistrekord i Italia i fjor

Med 143 millioner innsjekkinger på overnattingssteder, satte Italia turistrekord i fjor. Flertallet av gjestene var utlendinger, viser statistikken.

Av NTB | 04.06.2024 14:13:14

Medisin og helse: Antall hotellgjester økte med 13,4 prosent, sammenlignet med året før, opplyser landets statistikkbyrå, Istat. Tallet på overnattinger gikk opp 10 prosent til 451 millioner, altså litt mer enn tre netter i snitt per innsjekket gjest.

Under pandemien var det italienerne på reise i eget land som sto for flertallet av innsjekkingene, men i fjor var utlendingene i flertall for første gang siden koronapandemien rammet landet.

Italia har lenge vært en favoritt blant turister fra hele verden, men forsøker å regulere hvor mange som besøker de mest populære attraksjonene i høysesongen. Venezia har i år begynt et forsøk der dagsturister må betale en avgift på 5 euro – en drøy 50-lapp – på enkelte dager.

(©NTB)

Flere nyheter: