Menu
Det blir ingen streik i Norwegian. Det er klart etter at partene i meklingen lørdag morgen kom til enighet. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norwegian: Ligger likevel ikke an til kanselleringer etter meklingsløsningen

Partene i Norwegian-meklingen ble enige om en ny tariffavtale, og dermed blir det ingen flystreik. Flytrafikken ser ut til å gå som normalt.

Av NTB | 01.06.2024 11:53:08

Økonomi og næringsliv: Etter å ha blitt enige om ny tariffavtale og avverget streik, sa Norwegian at det likevel kunne bli kansellerte avganger. Dette fordi faren for streik førte til at det ikke var mulig å få på plass nye besetninger til alle oppsatte flyginger denne helgen.

Norwegians pressevakt Eivind Hammer Myhre sier til NTB at dette likevel ikke ser ut til å bli et problem.

– Det ligger ikke an til å bli noen kanselleringer denne helgen, sier Myhre.

– Reisende kan trygt pakke kofferten og forberede seg på å reise som vanlig.

Myhre sier at de har klart å få nok mannskaper på jobb, og at trafikken derfor ser ut til å kunne gå som normalt.

Avtalen som partene nå har blitt enige om, omfatter 690 piloter ansatt i Norge.

Meklingen omfattet mange temaer, men de to viktigste var arbeidstid og økonomi. Parat opplyser at partene har kommet til enighet om bedre balanse mellom arbeid og fritid.

Leder Alf Hansen i Norwegian Pilot Union (NPU) sier det er oppnådd enighet om et lønnsløft som vil tette noe av lønnsforskjellene, sammenlignet med kolleger i andre europeiske land, men at det fortsatt vil være et lønnsgap for piloter med lang ansiennitet.

– Vi har fått et lønnsoppgjør fordelt på 2023 og 2024 som er på linje med hva våre kolleger i Danmark og Spania har fått. Det er et nytt lønnsoppgjør i 2025, der vi må bygge videre på det vi nå har oppnådd, sier Hansen.

– Først og fremst er det gledelig for alle som skal reise med oss, sier Karlsen i en pressemelding.

Parat og NHO Luftfart ble ikke enige innen fristen, og dermed fortsatte meklingen utover de små nattetimer. Nesten seks og en halv time på overtid ble det meldt om enighet. Dermed blir det ingen streik.

Pilotene krevde blant annet en lønnsøkning på mellom 25 og 38 prosent over to år.

Konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian sier han er glad for at de har fått landet en avtale, slik at man unngår en streik.

Flere nyheter: