Menu
Karin Harjo blir ny trener for Mikaela Shiffrin. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Norske Karin ansatt som rekord-Shiffrins nye trener: – Utrolig spent og ydmyk

Karin Harjo er ansatt som stjernealpinisten Mikaela Shiffrins nye trener. Hun har norske foreldre og anses for å være en pionér innen alpinsporten.

Av NTB | 13.03.2023 20:44:07

Sport: Det amerikanske skiforbundet bekrefter ansettelsen av Harjo i en uttalelse mandag.

Harjo har tidligere hatt ulike trenerroller rundt det amerikanske alpinlandslaget. Det siste året har hun vært hovedtrener for det canadiske kvinnelandslaget. Da Harjo overtok jobben i Canada i mars i fjor, ble hun presentert som den første kvinnelige hovedtreneren i verdenscupsirkuset noen gang.

Nå skal Harjo bidra til at verdens beste kvinnelige alpinist tar nye steg.

– Jeg har gått på ski siden jeg ble født. Foreldrene mine var begge norske. Det var bare noe jeg alltid gjorde med familien min, sa Harjo i et intervju med olympics.com for en tid tilbake.

Alpintrenerens foreldre var misjonærer. Det førte til at hun tilbrakte deler av oppveksten i Japan.

Shiffrin brøt samarbeidet med sin mangeårige trener Mike Day under alpin-VM nylig. Han reiste overraskende hjem fra mesterskapet i Meribel.

Mandagens ansettelse av Harjo sammenfalt med Shiffrins 28-årsdag og kom to dager etter at alpindronningen tok karrierens 87. verdenscupseier. Det er ny rekord for en alpinist. Ingemar Stenmark hadde den gamle bestenoteringen på 86.

– Gjennom en stor del av karrieren min har jeg fått jobbe med Karin, med utgangspunkt i hennes roller rundt kvinnenes teknikklag og deretter fartslaget de siste årene. Jeg har vært vitne til hennes eksepsjonelle arbeidsmoral, hennes evne til å jobbe godt med andre trenere, og viktigst av alt hennes dedikasjon til utøverne, sier Shiffrin.

– Jeg tror hun kan tilføre treningsopplegget mitt mye de kommende årene, og hun tar med seg en frisk og ny måte å tenke på, legger hun til.

Shiffrin får nå enda mer norsk blod i kretsen rundt seg. Hun er kjent som kjent kjæreste med det norske alpinesset Aleksander Aamodt Kilde.

Shiffrin avslutter sesongen med verdenscupfinale i Soldeu, Andorra, denne uken. Hun har allerede vunnet sammenlagtcupen, storslalåmcupen og slalåmcupen.

Etter sesongslutt skal Shiffrin og trener Harjo på treningsleir til norske Kvitfjell.

– Jeg er utrolig spent og ydmyk over muligheten til å jobbe med Mikaela i denne rollen, sier Harjo om jobben som nå venter.

Alpinstjernen understreker at hun også gleder seg over å få inn en kvinnelig trener.

(©NTB)

Flere nyheter: