Menu
Martine Rønning spiller for Norge i curling-VM for blandet lag. Foto: Geir Olsen / NTB

Norsk storseier i curling-VM – håpet om semifinale lever

Norge slo tilbake etter to strake tap og smadret England 9-2 i VM for blandet lag i curling. Seieren holdt liv i ambisjonen om medalje.

Av NTB | 27.04.2023 06:54:07

Sport: Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden er debutanter i årets lag-VM i sørkoreanske Gangneung. Duoen ha vunnet seks av åtte kamper i gruppe B og har alt å spille for i siste puljeoppgjør mot Tyskland senere i dag.

England «stjal» det første poenget da Norge innledet torsdagens møte med sistestein. Nedturen ble svært kortvarig, og i alle de fire neste omgangene plukket de norske minst to poeng. Deretter kom en engelsk redusering, men motstanderen så uansett ikke vitsen i fortsette. Kampen var over etter seks omganger.

Norge deler tredjeplassen med Sveits. Det er de to som kjemper om å ta den siste billetten til utslagsfasen og kamp om semifinalespill. Japan er allerede gruppevinner og semifinaleklar, mens USA er sikret å bli toer.

Rønning og Brænden jakter på Norges tredje VM-medalje for blandet lag gjennom tidene. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021.

I gruppe A er det klart at Canada, Estland og Skottland er videre. Rekkefølgen blir avgjort etter siste runde.

(©NTB)

Flere nyheter: