Kari Brattset Dale var hissig på grøten under landskampen i håndball mellom Norge og Sveits i Larvik lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norsk målbonanza av håndballjentene da Sveits ble slått 44-29

Målene rant inn i stort monn begge veier da Norges håndballjenter spilte 44-29 mot Sveits i Larvik lørdag.

Av NTB | 14.10.2023 18:12:47

Sport: Det skjedde i 2. runde av EHF Euro Cup. Tre dager tidligere ble det også målorgie i 38-31-seieren borte mot Ungarn. Norge er allerede sikret plass i neste års EM som tittelforsvarer, og derfor slipper de kvalifisering og spiller kamper mot arrangørlagene i stedet.

Det norske laget ledet 12-10 midtveis i 1. omgang. Da byttet Norge alle utespillerne, og noen av dem kom inn etter hvert som 9-10 ble snudd til 14-10. Til pause sto det 23-18 i norsk favør.

– Det er sjelden kost at Norge slipper inn 18 mål til pause. Noen ganger er vi totalt utspilt, og det er definitivt ikke godt nok. Framover er det fantastisk, sa TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin.

Den tidligere landslagskapteinen var mer fornøyd etter full tid.

– Det er utrolig mye bra angrepsspill. Hvis vi skal ta tak i noe er det forsvarsspillet. Det kommer seg ut over i 2. omgang, men da gikk også Sveits tom for krefter, sa Hammerseng-Edin til TV 2.

Ingvild Kristiansen Bakkerud var god i store deler av 2. omgang og endte på seks scoringer. Hun startet på benken, men kom inn og ble kåret til banens beste spiller.

Forsvarsspillet satt bedre i 2. omgang. Da ble det bare elleve scoringer til Sveits.

– Tendenser bakover, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson i en timeout.

Norsk toppscorer ble Vilde Mortensen Ingstad med sju fulltreffere.

– Vi er veldig fornøyd med uttrykket vårt i 2. omgang, sa forsvarsbautaen Maren Aardahl.

– Det er kamp om mange av plassene, konkluderte Nora Mørk overfor TV 2 etter oppgjørene mot Ungarn og Sveits.

Den første kampen i årets VM spilles 29. november.

Henny Reistad var toppscorer mot Ungarn, men hadde fått fri til denne kampen. Keeperne Katrine Lunde og Silje Solberg-Østhassel var ikke med i troppen til kampene mot Ungarn og Sveits.

Målene rant inn også i 2. omgang, men da var det stort sett Norge som nettet. Midtveis var stillingen 32-25, og kalasseieren var aldri truet. Sveits ble kontret i senk gang på gang.

Kampen mot Sveits var også den siste før VM-troppen blir presentert 7. november. Mesterskapet går i Norge, Sverige og Danmark.