Menu
Norges Marianne Rørvik i søndagens kamp mot USA i curling-VM for kvinner i Göransson Arena i Sandviken. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB.

Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

Av NTB | 20.03.2023 21:34:22

Sport: Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10.

Tidligere mandag ble Danmark beseiret med 7-3 i den fjerde kampen under verdensmesterskapet i Sverige. Der fikk den norske kvartetten en drømmestart. Det ble to norske poeng i begge de to innledende omgangene.

Det ga Rørvik og lagvenninnene et forsprang de danske jentene ikke på noe tidspunkt klarte å utlikne.

Norges lag består foruten skip Rørvik av Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

Norge åpnet mesterskapet i svenske Sandviken med to seirer og ett tap på de tre første kampene. Seirene kom mot Sør-Korea (8-6) og USA (7-5), før det ble tap for Canada (6-9).