Menu
Stavanger Oilers og Dan Kissel tok en ny seier. Foto: Carina Johansen / NTB

Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten – slo Sparta igjen

Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

Av NTB | 20.03.2023 21:34:07

Sport: Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju. Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var skuffet, men fattet.

– Det er klart det er vanskelig å vinne når du ikke scorer mål. I dag synes jeg samtidig vi går ned med flagget til topps. Jeg synes vi kriger, og vi møter et veldig godt lag, sa han til TV 2.

– Vi liker at vi taper 3-0 på hjemmebane. Stavanger er marginalt bedre enn oss på veldig mange tinge, derfor blir det 3-0, la han til.

Dermed sto Sparta overfor en svært vanskelig oppgave, og en snuoperasjon skulle vise seg å bli umulig.

– Vi spiller bra, strukturert og ganske rett fram. Går på mål og får puckene dypt. Det er sånn vi skal se ut, sa Oilers-spiller Dennis Sveum til TV 2 etter første periode.

Han og lagkameratene hadde all grunn til å være fornøyd.

Et kanonskudd fra Oilers-back Martin Lefebvre endte med at pucken smalt i den venstre stolpen bak Sparta-målvakt Kevin Andrew Carr, før den gikk videre i motsatt stolpe. Deretter ble den liggende fri foran mål. En resolutt Carr var først ute med å fange den.

Som i første periode hadde Oilers klart flest skudd på mål i annen periode. Sparta hadde imidlertid også sine sjanser til å skape ny spenning i kampen, men heller ikke hjemmelaget klarte å være effektive da mulighetene bød seg.

Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

På tampen av kampen ble det hett i Sparta Amfi. En rekke spillere barket sammen i rundvantet. Det endte med en håndfull spillere i utvisningsboksene. Samtidig ble det munnhoggeri mellom flere.

I den andre NM-semifinalen møtes Vålerenga og Storhamar til kamp nummer to tirsdag. Det første oppgjøret vant Storhamar.

Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger.

Gjestene fra Stavanger kom klar best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

Midtperioden inneholdt ingen scoringer, men fem minutter før andre pause var gjestene uhyre nær å punktere kampen.

I tredje periode forsøkte Sparta å legge press på gjestene, men det var Oilers som fikk scoringen hjemmelaget så sårt hadde trengt.

(©NTB)