Norges Magnus Abelvik Rød jubler etter mål i kampen mellom Norge og Portugal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norges håndballherrer med solid seier over Portugal i VM-oppkjøringen

Sander Sagosen og Norge fikk en god start på oppkjøringen til VM da de slo Portugal hele 38-27 torsdag.

Av NTB | 05.01.2023 20:55:27

Sport: Norge åpnet kampen godt og ledet 3-1 etter fem minutter. Tendensen fra åpningsminuttene fortsatte, og ved endt omgang lå de norske herrene fem mål foran.

Hjemmepublikumet i Trondheim Spektrum kunne fortsette å juble også i andre omgang, hvor portugiserne aldri greide å true den norske ledelsen.

Til slutt vant Norge med elleve mål – en solid margin mot et lag som også har ambisjoner i verdensmesterskapet som starter om en ukes tid.

– Vi løper bra i dag og har veldig høy uttelling. Det beviser vel at spillerne er motiverte og har bra fokus, sa landslagssjef Jonas Wille til TV 2 etter kampen.

Kampen ble en god opplevelse for de norske herrene, som håper å nå enda lengre i årets VM enn de gjorde i 2021. Der røk de mot Spania i kvartfinalen.

Sebastian Barthold ble kampens store spiller med ti mål. Kristian Bjørnsen scoret seks. Storstjernen Sander Sagosen, som var tilbake etter langvarig skade, noterte to mål og fem målgivende pasninger.

Kampen ble spilt som en del av en oppkjøringsturnering til VM med fire lag. Brasil møtte USA tidligere torsdag i samme turnering. Der vant Brasil 27–22.

Norge møter Brasil lørdag og USA søndag.

Den første norske kampen i VM spilles 13. januar og går mot Nord-Makedonia.