Andreas Martinsen gjorde seg gjeldende fra start for Vålerenga. Foto: Erik Johansen / NTB

Martinsen med assist og sliteseier i VIF-debuten

Andreas Martinsen markerte seg raskt med en fin målgivende pasning da han debuterte for Vålerenga med 3-2-seier over Lillehammer i eliteserien ishockey torsdag.

Av NTB | 05.01.2023 21:06:02

Sport: Bare 34 sekunder var spilt da Tobias Lindström ble servert av Martinsen og hamret pucken i mål til 1-0 på Jordal Amfi. Det la ikke noen demper på debutassisten at den kom mot Lillehammer, klubben Martinsen forlot tidligere i uken.

Den solide starten til tross, VIF skulle få kjempe for å holde på alle tre poengene. Jeppe Meyer kvitterte etter seks minutter da vertene hadde havnet i undertall tre mot fem.

Tidlig i midtperioden smalt det igjen fra Lillehammer Joakim Arnestad gjorde 2-1 for gjestene.

Ledelsen varte ikke lenge. Tommi Taimi gjorde 2-2 for VIF etter 24 minutter, og under tre minutter senere fullførte Martin Røymark snuoperasjonen. Resten av oppgjøret ble en krigekamp der ingen av lagene klarte å score. Dermed klatret VIF til 3.-plass på eliteserietabellen.

Dan Kissel scoret det eneste målet i første periode, mens Martin Lefebvre og Thomas Berg-Paulsen økte til komfortable 3-0 etter to perioder. På tampen ordnet Greg Mauldin 4-0.

Underveis i oppgjøret kokte det over for Storhamar-kaptein Patrick Thoresen, som slo ned Stavangers Dennis Sveum og fikk matchstraff.

Stjernen tok samtidig en sterk 3-2-seier borte mot Frisk Asker, mens Manglerud Star vant det viktige bunnoppgjøret mot Ringerike 3-0.

Stavanger Oilers leder serien og befestet sin posisjon på toppen med en kruttsterk 4-0-seier over Storhamar på hjemmeis torsdag.