Menu
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er i Japan, hvor det fredag ble signert en avtale om felles innsats for grønn energi. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Norge vil utforske mulighetene for havvind i Japan

Norge og Japan har inngått en avtale som innebærer en felles satsing på grønn energi. Særlig er det mulighetene for norsk havvind i Japan som peker seg ut.

Av NTB | 08.12.2023 10:40:07

Økonomi og næringsliv: – Her er det stort vekstpotensial og enorme muligheter for norsk havvindindustri, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til NRK.

Avtalen ble fredag underskrevet i Tokyo i Japan, hvor Vestre og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er for å diskutere næringslivssamarbeid mellom de to landene.

Vestre viser til at Japan, som er verdens tredje største økonomi, har store ambisjoner for havvind.

– Japan ser nå til Norge, våre ingeniører, våre fagarbeidere, vår leverandørindustri, for å for å finne ut hvordan de skal få dette til, sier han.

– Japan har mye hav, men Japan har ikke 60 års erfaring med avanserte flyteinstallasjoner slik vi har gjennom vår olje og gassindustri, legger han til.

NHO mener Japan-besøket viser vilje fra både norske og japanske myndigheter til å samarbeide, samt å sikre økte gjensidige investeringer.

– Felleserklæringen om samarbeid innen det grønne skiftet er en viktig plattform som vil sikre gjensidige muligheter for Norge i Japan, og Japan i Norge. Sammen har vi teknologiske løsninger som kan bidra til å løse den globale klimakrisen, sier områdedirektør Idar Kreutzer i NHO.

(©NTB)

Flere nyheter: