Norges Marianne Rørvik i kamp mot USA i curling-VM for kvinner i Göransson Arena i Sandviken. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB.

Norge slo Tyrkia i curling-VM for kvinner

Norge slo tilbake etter å ha tapt for vertene Sverige med å slå Tyrkia med knepne 7-6 i curling-EM.

Av NTB | 22.03.2023 17:34:16

Sport: Etter å ha tapt for Sverige var det norske nærmest tvunget til å slå Tyrkia for å henge med i kampen om en semifinaleplass.

Det norske laget ledet 4-3 halvveis, men gikk opp til 6-4 etter den sjuende omgangen. Tyrkerne kom seg aldri nærmere enn å redusere en gang, og i den siste omgangen tvang det norske laget fram bare ett poeng til motstanderen. Dermed ble det 7-6-seier.

Så langt i VM står laget med skip Marianne Rørvik i spissen med fem seirer og tre tap og deler tredjeplassen med Canada og Tyskland.

Tidligere på dagen ødela to svake omganger alt da Norge tapte 3-6 for Sverige

Sverige vant den tredje omgangen med 2-0 og den sjette med 3-0 onsdag. Da hjalp det lite at Norge vant 1-0 i omgang fem, åtte og ni. Sverige vant også avslutningsomgangen 1-0.

I tillegg til skip Marianne Rørvik består det norske laget av Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

Regjerende verdensmester Sveits er ubeseiret med sju strake seirer. Norge møter nettopp Sveits i sin neste kamp torsdag morgen. New Zealand er motstander i kveldsøkta.

Norge røk ut i grunnspillet under sist års VM i Canada, også da med Marianne Rørvik som skip. Da tapte Sverige bronsefinalen for Canada og Sveits ble verdensmester etter seier over Sør-Korea i finalen.