Menu
Norge bidrar til mindre avskoging i Indonesia. Det kutter utslipp tilsvarende flere ganger Norges årlige utslipp, forteller klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Norge punger ut for struping av indonesisk avskoging

De siste tre årene har Norge betalt et milliardbeløp til Indonesia for å hindre avskoging. Det er en god investering, mener klima- og miljøministeren.

Av NTB | 02.06.2024 20:53:13

Natur og miljø: – Siste års resultat som er fra skogåret 2018 til 2019, viser at Indonesias reduserte utslipp fra avskoging tilsvarer fire ganger Norges årlige klimagassutslipp, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap).

Statens støtte til Indonesia er resultatbasert. Det betyr at Norge først betaler Indonesia når de kan vise at de har oppnådd resultater.

Det har de klart, for de siste tre årene har Norge betalt 156 millioner dollar, tilsvarende drøyt halvannen milliard kroner. Betalingene er for skogårene 2016 til 2019.

Målet med prosjektet er at Indonesia innen 2030 skal oppnå netto opptak av karbon i skogsektoren. Med andre ord skal skogsektoren trekke karbon ut av atmosfæren.

– Det er avgjørende at vi støtter opp om det gode arbeidet Indonesia gjør med å ta vare på regnskogen, mener Bjelland Eriksen.

(©NTB)

Flere nyheter: