Sigurd Haugen kunne søndag feire opprykk med sin nederlandske klubb Breda. Her fra tiden som Aalesund-spiller. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Norsk jubel da Breda rykket opp

Med Fredrik Oldrup Jensen og Sigurd Haugen fra start sikret Breda opprykk til nederlandsk æresdivisjon, men det holdt hardt.

Av NTB | 02.06.2024 21:03:07

Sport: Breda endte på 8.-plass i nest øverste divisjon og fikk så vidt plass i opprykkssluttspillet. Laget slo ut Roda og Emmen og tok seg til finale mot Excelsior, som ble tredje sist i æresdivisjonen. Det endte med 7-6-seier sammenlagt.

Breda vant 6-2 hjemme i første kamp, men fikk sjokkbehandling i returkampen i Rotterdam. Troy Parrott gjorde hattrick, og med et selvmål av Boy Kemper sto det 4-0 tidlig i 2. omgang. Dermed var ledelsen utlignet.

Et reduseringsmål av Casper Staring ble utslagsgivende for Breda, som er tilbake i eliten etter fem sesonger.

Fredrik Oldrup Jensen måtte ut med skade ti minutter før pause. Sigurd Haugen ble byttet ut i det 70. minutt.

– Breda rykker opp. Det blir ikke noe kampreferat, vi drar for å feire, sto det på Bredas nettsted.

Det ble trommet sammen til folkefest i Breda søndag kveld, der spillerne skulle hylles.