LIVESENTER
Menu
Bobilturistene strømmet til campingplasser både på Vestlandet. Her fra Strynefjellet. Foto: Erik Johansen / NTB

Norge blir billigere for turister

Nye tall fra Eurostat viser at Norge har blitt et rimeligere land for turister sammenlignet med resten av Europa. I 2022 var Norge Europas fjerde dyreste land, men i 2023 falt vi til sjetteplass.

Av Egil M Solberg | 21.06.2024 00:06:54

Turisme: Det er flere grunner til at prisene i Norge har falt sammenlignet med Europa. En av de viktigste grunnene er at den norske kronen har svekket seg sammenlignet med euroen.

I tillegg har den norske regjeringen satt i verk tiltak for å redusere inflasjon, noe som også har bidratt til å senke prisene.

Hvor er det billigst å feriere i Europa?

De laveste prisnivåene i Europa finner du i Øst-Europa, med Tyrkia som det aller billigste landet. I Tyrkia er prisene totalt sett under halvparten av gjennomsnittet i EU.

Andre rimelige land i Europa inkluderer Nord-Makedonia, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria og Romania.

Hvordan sammenlignes Norge med andre land i Norden?

De svenske prisene var 14 prosent høyere enn i EU i 2023, mens prisene i Danmark var 43 prosent høyere. Dette betyr at Norge er et rimeligere land å feriere i enn både Sverige og Danmark.

Hva er de dyreste landene i Europa?

De dyreste landene i Europa er Sveits og Island. I Sveits var prisnivået 74 prosent høyere enn gjennomsnittet i EU i 2023, mens det på Island var 67 prosent høyere.

Hva er de billigste landene å bo i Europa?

De billigste landene i Europa å bo i er Ukraina, Moldova og Albania. I Ukraina var prisnivået 31 prosent lavere enn gjennomsnittet i EU i 2023, mens det i Moldova var 32 prosent lavere og i Albania 35 prosent lavere.

Flere nyheter: