Menu
Narve Gilje Nordås røk ut i kvalifiseringen på 1500 meter i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB

Nordås sjanseløs på finalebillett i Roma: – Ikke følt meg bra etter Stockholm

Narve Gilje Nordås røk overraskende ut før finalen på 1500 meter i friidretts-EM i Roma. I Budapest-VM i fjor tok han bronsemedalje.

Av NTB | 10.06.2024 12:03:09

Sport: Nordås trengte kun å bli blant de seks beste i sitt heat. Det klarte han ikke.

– Kroppen er ikke til å kjenne igjen. Jeg stivner på en fart jeg ikke skal stivne på. Det svarer ikke som det skal. Det er frustrerende. Det er helt tomt. Det er en fiasko, sa Nordås til NRK etter at finalebilletten røk.

Noen minutter senere utdypet han skuffelsen.

– Selv om det ble litt rot, så skal ikke det ha noe å si. Det var større energilekkasje i VM i fjor, og da var det ikke noe problem å hente det igjen. Jeg skulle øke gradvis med to runder igjen, men så svarte det ikke som jeg håpet på, sa han til øvrig presse.

– Jeg skulle jo bare jogge videre her og ta medalje på 5000 meter. Jeg har ikke følt meg bra etter Stockholm. Det gikk ikke denne gangen. Jeg følte jeg hentet meg greit inn.

På oppløpet var 25-åringen sjanseløs.

– Han taklet ikke helt det taktiske spillet. Det spørs om formen er på topp. Det er et særdeles mislykket mesterskap for Nordås, sa NRKs kommentator Jann Post.

– Det var ikke en sprek utgave av Narve, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Jærbuen fikk det ikke helt til å stemme i finalen på 5000 meter lørdag, og 25-åringen var dermed ute etter å revansjere seg med en god prestasjon på 1500 meter.

– Jeg følte jeg hentet meg greit inn og følte meg grei i går. Det er ingenting som tilsier at jeg skulle føle meg sånn i dag. Jeg tenkte at jeg skulle tålt oppladningen, fortsatte Nordås.

Før kvalifiseringen framsto Nordås rolig.

– Det gjelder å ikke overtenke. Jeg må prøve å løpe med lave skuldre og ikke legge så mye slagplaner. Hvis du tenker at det går fint, så gjør det nok det. Det er bare å springe, sa Nordås til NRK før det innledende heatet.

Finalen løpes onsdag kveld. Den går imidlertid uten jærbuen.

Tidlig i mars stilte Nordås som en av de fremste favorittene på 1500-meteren i innendørs-VM i Glasgow. Da måtte han nøye seg med en 5.-plass.

I Doha i mai løp han på 3.33,87, før han mistet skoen på samme distanse under Bislett Games tre uker senere. Sist helg knallet 25-åringen til med sterke 7.33,49 da han vant 3000-meteren på Diamond League-stevnet i Stockholm.

Sist helg vant Nordås 3000-meteren i Stockholm.

25-åringen manøvrerte seg fram i feltet underveis i kvalifiseringen. Mot slutten falt han gjennom feltet.

Nordås tok friidrettsverdenen med storm da han i fjor løp inn til VM-bronse på 1500 meter, knepent slått av Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr. Tidligere i sesongen var han en av åtte utøvere som kom seg under 3.30 på samme distanse under Bislett Games i Oslo.

(©NTB)