Menu
Roma, Italia 20240608. Jakob Ingebrigtsen løper 5000 meter for menn under EM i friidrett 2024 på Olympiastadion i Roma. Foto: Lise Åserud / NTB

Gullfavoritt Ingebrigtsen klar for finale på 1500 meter: – En digg følelse

Regjerende europamester Jakob Ingebrigtsen tok seg lekende lett til finale på 1500 meter i friidretts-EM i Roma. 23-åringen lå lenge iskaldt bak i feltet.

Av NTB | 10.06.2024 11:53:01

Sport: Nordmannen er storfavoritt til å bli europamester på distansen. I starten av mandagens kvalifisering la 23-åringen seg iskaldt et stykke bak resten av feltet. Han hadde likevel ingen problemer med å bli blant de seks beste.

– Jeg synes det gikk fint. Det er alltid litt nerver. Jeg gjør mye rett, men jeg er også litt heldig. Det svarer bra når jeg må hente noen plasser. Det var en bra gjennomkjøring. Mange gikk ned i bakken. Jeg måtte ta et kjempejafs, og det var gøy. Det svarer godt, og det er en digg følelse, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

– Han er så komplett. Verden har aldri sett maken, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

– De beste har oftest flaks, fortsatte Rodal.

Før kvalifiseringen var Ingebrigtsen full av selvtillit.

– Jobben i dag er å komme videre til finale. Jeg har veldig mye å vinne, sa Ingebrigtsen før mandagens kvalifisering.

– Absolutt, gliste 23-åringen.

Ingebrigtsen løp lørdag inn til sitt tredje EM-gull på 5000 meter etter en maktdemonstrasjon på oppløpet. Det var friidrettskometens femte gull i europamesterskap i karrieren.

– Det er stort. Det er alltid gøy å løpe i mesterskap. Det er en fantastisk stadion med et fantastisk publikum, sa Ingebrigtsen etter lørdagens gulløp.

Også på 1500 meter har 23-åringen til gode å bli slått i EM utendørs. Han vant gull både i Berlin (2018) og München (2022).

I begynnelsen av august skal Ingebrigtsen forsvare OL-gullet på 1500 meter. 23-åringen fra Sandnes innledet årets utendørssesong på annenplass på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i Eugene, før han vant tilsvarende distanse under Bislett Games i slutten av mai.

Ingebrigtsen og kona Elisabeth venter barn i juni. Paret giftet seg tilbake i september i fjor.

Kort tid ut på den siste runden gikk flere løpere i bakken. Ingebrigtsen kom seg unna på innsiden.

Noen minutter før Ingebrigtsens heat røk Narve Gilje Nordås overraskende ut etter et skuffende forsøksheat.

(©NTB)

Flere nyheter: