Menu
Newcastle Dan Burn og manager Eddie Howe etter kampen mot Leeds 13. mai. Foto: Rui Vieira / AP / NTB.

Newcastle i mesterligaen for første gang på 20 år: – Det var ikke planen

Newcastle-manager Eddie Howe sier at en plass i neste sesongs Champions League ikke engang var i tankene før sesongen startet.

Av NTB | 23.05.2023 07:38:52

Sport: 0–0 hjemme mot Leicester mandag kveld gjorde at de er garantert en plass topp fire uavhengig av hva som skjer i lørdagens bortekamp mot Chelsea, i sesongens 38. og siste serierunde.

Eddie Howe var ærlig og oppriktig etter at han hadde feiret mesterligaplassen sammen med spillerne etter Leicester-kampen.

– Det var ikke topp fire vi snakket om. Du kan alltid håpe, tro og drømme, men vi trodde ikke at vi var klare for det, sa Howe.

Han kunne ikke få takket spillerne nok.

– Jeg kan ikke hylle dem nok for den mentaliteten og karakteren de har stått fram med gjennom sesongen, sa Howe.

Da nye saudiarabiske eiere kom inn i klubben i oktober 2021, var målet å sikre plassen i Premier League. Newcastle lå på 19.-plass på tabellen uten en eneste seier, og manager Steve ble sparket og Howe hentet inn.

Det tok 15 kamper inn i sesongen før den første seieren kom, men ved hjelp friske midler og solide kjøp av kvalitetsspillere lettet tåken på St. James’ Park.

Til slutt endte laget på 11.-plass etter en god avslutning på sesongen. I år ender det med minimum 4.-plass. Bare Manchester United kan frata dem 3.-plassen.

Flere nyheter: