Newcastle-spillerne kunne feire etter at Deniz Undav scoret selvmål. Foto: Owen Humphreys / PA via AP / NTB.

Newcastle én seier unna mesterligaspill: – All ære til guttene

Newcastle kan for første gang på 21 år sikre seg plass i mesterligaen etter at de slo Brighton 4-1 hjemme i Premier League torsdag kveld.

Av NTB | 18.05.2023 23:05:01

Sport: Newcastle ligger som nummer tre på Premier League-tabellen og har en luke på tre poeng ned til Manchester United på plassen bak. Rødtrøyene har også én kamp mindre spilt.

Det Saudi-eide laget er likevel bare én seier unna spill i Champions League neste sesong, ettersom Liverpool ligger fire poeng bak som femmer.

Det vil i så fall være første gang siden 2002/03-sesongen Newcastle spiller i Europas gjeveste cupturnering. I de to siste seriekampene møter de Leicester (H) og Chelsea (B).

– Vi visste at vi måtte ta disse tre poengene. Brighton er et topplag, men vi klarte å avgjøre det. All ære til guttene. Vi klarte å håndtere presset, sa Kieran Trippier i et intervju med Sky Sports vist på Viaplay.

Fire minutter på overtid av første omgang doblet Dan Burn Newcastles ledelse mot sine gamle lagkamerater da han headet inn et frispark. Også det kom fra dødballspesialisten Trippier.

– Jeg er mer imponert over at jeg scoret med hodet for å være ærlig. Jeg vet ikke hva jeg gjorde da jeg scoret, sa Burn.

Det hadde likevel lite å si da det ble Brightons eneste mål, mens Callum Wilson og Bruno Guimarães økte Newcastles ledelse til både 3-1 og 4-1 i sluttminuttene.

«The Magpies» henger likevel godt med i kampen om europaspill neste sesong ettersom de ligger på 6.-plass med 58 poeng. Tottenham og Aston Villa følger ett poeng bak.

Kampen skulle opprinnelig vært spilt 25. februar, men ble utsatt fordi Newcastle skulle spille ligacupfinalen.

Newcastle fikk en bra start på kampen da Trippier banket en corner inn foran mål, og Deniz Undav headet ballen i eget mål i et forsøk på å klarere.

Etter hvilen fikk imidlertid Undav endelig gjort det godt igjen da han reduserte til 1-2 etter å ha blitt spilt alene med keeper av Billy Gilmour.