Menu
José Mourinhos Roma er klar for finale i europaligaen etter de slo ut Xabi Alonsos Bayer Leverkusen. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB.

Mourinhos Roma klar for finale i europaligaen – slo Alonsos Leverkusen 1-0

José Mourinho har tatt Roma til klubbens andre strake finale i en europeisk turnering etter de vant 1-0 sammenlagt over Bayer Leverkusen.

Av NTB | 18.05.2023 23:04:38

Sport: Roma er regjerende mestere i conferenceligaen og kan ta sin andre europeiske tittel når de møter vinneren av oppgjøret mellom Sevilla og Juventus i finalen.

Torsdagens semifinale ble imidlertid ingen kjempekamp for det oppmøtte publikummet i Leverkusen. Det var vertene som sto for det lille som kom av sjanser.

Ifølge statistikktjenesten Sofascore hadde Xabi Alonsos menn et forventet antall mål (xG) på 1,04. Roma hadde til sammenligning kun 0,03 i xG.

Mourinho utnyttet dermed 1-0-ledelsen deres fra den første semifinalen i den italienske hovedstaden og parkerte bussen. Edoardo Bove sikret 1-0-seier i Roma.

Portugiseren har en imponerende karriere i de europeiske cupturneringene, med to mesterligatrofeer (Porto 2004 og Inter 2010) og én europaliga-tittel (Manchester United 2017), i tillegg til fjorårets conferenceligatriumf.

Leverkusen-trener Alonso har også spilt under Mourinhos ledelse i Real Madrid mellom 2010 og 2013.

Finalen spilles 31. mai i ungarske Budapest.

(©NTB)