Menu
Felix Baldauf er videre i bryte-VM. Her er han fra da han i 2017 tok EM-gull i 98-kilosklassen. Foto: Tommy Skauen / NTB

Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM – Jørgensen også utslått

Felix Baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske Mohammadhadi A. Saravi i 97-kilosklassen i bryte-VM i Beograd fredag.

Av NTB | 22.09.2023 15:52:26

Sport: Det norske håpet røk 1-4 i møtet med Saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering.

Dersom Baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må Saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass.

Baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren Giorgi Melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. Deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske Aleksandar Georgije Stjepanetic. Den duellen gikk Baldauf seirende ut av med hele 9-0.

Kampen var avgjort allerede før pause. Oppgjøret ble stanset som følge av at Baldauf var i egen klasse poengmessig.

Så kom tapet for Saravi.

Jørgensen møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. I kamp nummer to ble det altså verre. Jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske Ulvi Ganizade og tok ledelsen 3-0. Motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet.

I stedet for å slå tilbake havnet Jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. Nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart.

Dermet måtte nordmnannen håpe på en ekstra medaljemulighet via rekvalifisering. Det forutsatte at Ganizade tok seg fram til finale, men aerbajdsjaneren røk allerede i neste kamp.

Egyptiske Mohamed Ehab Mohamed Zahab Khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen i 77-kilosklassen og vant 4-2 på poeng. Kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men Khalil forsvarte seg godt.

Kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan, sikret seg finalebillett i Beograd.

Med fredagens tap klarte heller ikke Kure å sikre seg billett til neste års OL i Paris. De fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. Det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til OL.

Like bra gikk det ikke for Håvard Jørgensen. Han tapte i sin andre kamp i VM fredag. Dermed måtte han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen.

Per Anders Kure fikk på sin side en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering fredag, men medaljemuligheten var raskt over for nordmannen.

(©NTB)