Menu
Naturvernforbundet mener det er gitt for mange fellingstillatelser på bjørn i år. Nå klager de på vedtaket fra rovviltnemnda i Hedmark. Illustrasjonsfoto: Per Løchen / NTB

Naturvernforbundet bekymret for antall fellingstillatelser for bjørn – klager på vedtak

Det skytes for mye bjørn i Norge, mener Naturvernforbundet. Nå klager de på et vedtak om felling av seks bjørner i Hedmark.

Av NTB | 09.06.2023 04:18:58

Økonomi og næringsliv: Foreløpig er det åpnet for at minst 20 bjørner kan skytes i år., skriver Naturvernforbundet i en pressemelding.

I Troms og Finnmark (region 8) er det vedtatt jaktkvoter på inntil seks bjørner, mens i Midt-Norge (region 6) er det vedtatt en skadefellingskvote på tre.

Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder (region 2) har skadefellingskvote på én bjørn, mens Oslo, Akershus og Østfold (region 4) har vedtatt en kvote på fire bjørner.

– Meget uforsvarlig og sterkt bekymringsfullt, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Nå klager forbundet inn vedtaket fra rovviltnemnda i Hedmark (region 5) om å skyte seks bjørner i 2023. De mener kvoten er satt altfor høyt.

Forbundet peker på at brunbjørnen er sterkt truet og fredet i Norge. Bestanden vokser svært sakte og ligger fremdeles langt under det lave nasjonale bestandsmålet på 13 årlige ynglinger.

(©NTB)

Flere nyheter: