reklame for Sheiken Bowling
Menu
Natur VGS på Furuset i Oslo reddes fra nedleggelse. Skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) anbefaler at skolen innlemmes i det offentlige skoletilbudet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Natur VGS i Oslo reddes fra nedleggelse

Den private videregående skolen Natur VGS i Oslo reddes fra nedleggelse. Skolebyråd Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) anbefaler at kommunen overtar skolen.

Av NTB | 18.04.2023 13:34:04

Politikk: – I dag er jeg veldig glad for å kunne fortelle at vi har konkludert med at vi kan innlemme Natur VGS i det offentlige utdanningstilbudet i Oslo, sa Eidsvoll på en pressekonferanse onsdag.

Styret ved privatskolen vedtok å legge ned skolen til sommeren etter at byrådet bestemte seg for å kutte støtten til skolepenger. Byrådet har siden mars jobbet for å utrede muligheten for å gjøre skolen til en del av det kommunale utdanningstilbudet.

Byrådet og styret ved skolen skal nå finne ut av hvordan innlemmelsen skal skje i praksis.

– I mellomtiden gir vi skolen driftsstøtte slik at de kan opprettholde driften til avtalen mellom skolen og kommunen er på plass. Jeg ønsker at de elevene som går på Natur, skal få fortsette og fullføre sitt utdanningsløp i de nåværende lokalene på Furuset, sier Eidsvoll.

Kommunen er i ferd med å starte opp et tilbud innen naturbruk på Stovner videregående skole. Dette arbeidet fortsetter, selv om Natur VGS også blir en del av det offentlige tilbudet.

– Oslo har i flere år vært det eneste fylket i Norge uten et offentlig tilbud i naturbruk. Det er viktig at Oslo, som Norges største skoleeier, har et slikt tilbud. Derfor slo vi fast i 2018 at vi ville etablere dette på Stovner, sier Eidsvoll.

(©NTB)

Flere nyheter: