Andre-Frank Zambo Anguissa ble sendt i dusjen av dommer Istvan Kovacs. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Napoli i trøbbel før returmøtet med Milan: – Ekstra viktig å få Osimhen på beina

Det ble en tung kveld for Napoli på San Siro onsdag. Milan tar med seg 1-0 til returen i CL-kvartfinalen i Napoli, og de lyseblå mistet to av sine faste menn.

Av NTB | 12.04.2023 23:14:10

Sport: Kampens eneste mål sto Ismaël Bennacer for før pause. Napoli med stjernen Khvicha Kvaratskhelia på kanten skapte mye, men hjemmelaget sto imot.

Et kvarter før slutt ble André-Frank Anguissa utvist og mister returkampen. Det samme gjør midtstopper Kim Min-jae som pådro seg gult kort, det andre i sluttspillet.

Det gjør at landslagsstopper Leo Skiri Østigård rykker nærmere en kamp fra start, men trolig er Juan Jesus foran i køen.

Fra før er superspissen Victor Osimhen skadd. Han har scoret 25 mål for Napoli denne sesongen, og ingen av målene har kommet fra straffemerket.

– Det blir veldig spennende å se om Napoli får stablet Osimhen på beina, for det blir ekstra viktig nå når de mangler Kim og Anguissa til returkampen, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø-Møller.

– Det er ikke lett å komme hit uten en midtspiss, men vi skapte sjanser, sa Napoli-kaptein Giovanni Di Lorenzo.

Igjen måtte de se seg slått av et Milan som har imponert i mesterligaen denne sesongen. I serien er laget på 4.-plass og kjemper om ny CL-plass kommende sesong.

– Det er en herlig «go» i dette laget. De har veldig god taktisk forståelse, sa Stamsø-Møller.

Milan-forsvaret holdt nok en gang unna. Det er sjette kampen på rad uten tap på hjemmebane. I de kampene har det kun blitt ett baklengs.

– Vi tapte, men med holdningen vi viste i dag, er vi trygge på oss selv, sa Di Lorenzo.

Napoli kom best i gang og kunne fort ledet etter fem minutter. Kvaratskhelia kom til avslutning fra kort hold før minuttet var gått, men Milan-forsvaret avverget på streken.

Fem minutter før pause kontret Milan:

Brahim Díaz vendte glitrende av to mann på egen halvdel og løp 60 meter før han avleverte ballen til Leão. På en berøring fant han Bennacer som hamret inn 1-0.

Midtstopper Simon Kjær headet senere i tverrliggeren, men Napoli slapp med skrekken. Napoli presset på mot slutten og kom til flere gode avslutninger, men Mike Maignan i Milan-buret var på rett plass.

Duellen avgjøres i Napoli til tirsdag. I semifinalen venter vinneren av Benfica og Inter.

– Det vil bli et flott returoppgjør med mye spenning og følelser, sa Milan-trener Stefano Pioli til Amazon Prime.

Napoli har kun tapt tre ganger i Serie A denne sesongen, men to av nederlagene har kommet i de tre siste kampene. Sist var mot Milan for ti dager siden på eget gress. Også i bortekampen mot Milan ble det tap.

Den underholdende omgangen ga etter hvert flere sjanser til begge lag. Rafael Leão var i fullt firsprang og avsluttet like til side for stolpen halvveis ut i omgangen.