Menu
Andre-Frank Zambo Anguissa ble sendt i dusjen av dommer Istvan Kovacs. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Milan nedkjempet Napoli med 1-0 i CL-kvartfinalen – Anguissa utvist

Det ble en tung kveld for Napoli på San Siro onsdag. Milan tar med seg 1-0 til returmøtet i Napoli, og de lyseblå mistet to av sine faste menn.

Av NTB | 12.04.2023 23:04:29

Sport: Kampens eneste mål sto Ismaël Bennacer for før pause. Napoli med stjernen Khvicha Kvaratskhelia på kanten skapte mye, men hjemmelaget sto imot.

Et kvarter før slutt ble André-Frank Anguissa utvist og mister returkampen. Det samme gjør midtstopper Kim Min-jae som pådro seg gult kort, det andre i sluttspillet.

Det gjør at norske Leo Skiri Østigård rykker nærmere en kamp fra start, men trolig er Juan Jesus foran i køen.

Fra før er superspissen Victor Osimhen skadd. Han har scoret 25 mål for Napoli denne sesongen.

Napoli har kun tapt tre ganger i Serie A denne sesongen, men to av nederlagene har kommet i de tre siste kampene. Sist var mot Milan for ti dager siden på eget gress. Også i bortekampen mot Milan ble det tap.

– Det er en herlig «go» i dette laget. De har veldig god taktisk forståelse, sa TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø-Møller.

Milan-forsvaret holdt nok en gang unna. Det er sjette kampen på rad uten tap på hjemmebane. I de kampene har det kun blitt ett baklengs.

Napoli kom best i gang og kunne fort ledet etter fem minutter. Kvaratskhelia kom til avslutning fra kort hold før minuttet var gått, men Milan-forsvaret avverget på streken.

Fem minutter før pause kontret Milan:

Brahim Díaz vendte glitrende av to mann på egen halvdel og løp 60 meter før han avleverte ballen til Leao. På en berøring fant han Bennacer som hamret inn 1-0.

Midtstopper Simon Kjær headet senere i tverrliggeren, men Napoli slapp med skrekken. Napoli presset på og kom til flere gode avslutninger, men Mike Maignan i Milan-buret var på rett plass.

Duellen avgjøres i Napoli til tirsdag. I semifinalen venter vinneren av Benfica og Inter.

Igjen måtte de se seg slått av et Milan som har imponert i mesterligaen denne sesongen. I serien er laget på 4.-plass og kjemper om ny CL-plass kommende sesong.

Den underholdende omgangen ga etter hvert flere sjanser til begge lag. Rafael Leão var i fullt firsprang og avsluttet like til side for stolpen halvveis ut i omgangen.

(©NTB)