Menu
Cecilie Lyngby leder Folkets parti, som tidligere het Folkeaksjonen nei til mer bompenger. Foto: Lise Åserud / NTB

Nå er Norges mest kjente bompengemotstander for bompenger

Lederen av Folkets parti, som tidligere het Folkeaksjonen nei til mer bompenger, er nå for å finansiere veibygging med bompenger.

Av NTB | 20.04.2023 08:44:09

Økonomi og næringsliv: – Jeg skjønner ikke hvorfor de har lagt hovedfartsåren igjennom Oslo sentrum. Hvis man bygger et alternativ som avlaster sentrum, kan jeg akseptere bompenger for å finansiere veien. Men da skal bommen vekk når veien er ferdig finansiert, sier Folkets partileder Cecilie Lyngby i et intervju i årsrapporten til bompengeselskapet Fjellinjen.

Hun sitter i bystyret i Oslo for Folkets parti, som tidligere het Folkeaksjonen nei til mer bompenger.

Det står i kontrast til det Folkets parti skriver på sine egne nettsider, der det står «Folkets Parti er imot enhver bomfinansiering av offentlige veier.».

Til Nettavisen sier Lyngby at man hadde kuttet trafikken i Oslo sentrum med over 30 prosent hvis det ble bygd en vei rundt sentrum.

– Jeg går til valg på at vi er mot bompenger. Men fram til 2017 var egentlig alle i Oslo fornøyde. Da var det sånn at hvis du kjøper en elbil, så slapp du bompenger. Men nå har det tatt helt av og man krever bompenger av alle mulige grunner, sier hun.

Lyngby sier at partiets løsning er lav takst, at alle bompengene går til veibygging og at bommen rives når veien er ferdig.

(©NTB)

Flere nyheter: