Menu
Musikkbransjen saksøker Twitter fordi den mener selskapet ikke gjør nok for å hindre at opphavsrettsbeskyttet musikk deles på plattformen. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB

Musikkbransjen lei av umusikalsk holdning – saksøker Twitter for milliardbeløp

En gruppe store amerikanske musikkutgivere saksøker Twitter for 250 millioner dollar, rundt 2,65 milliarder kroner.

Av NTB | 15.06.2023 05:09:17

Økonomi og næringsliv: Bransjeorganisasjonen National Music Publishers’ Association (NMPA) og dens medlemmer mener Twitter ikke gjør nok for å hindre opphavsrettsbeskyttet musikk fra å bli delt. Twitter bør betale 150.000 dollar, nærmere 1,6 millioner kroner, for hvert musikkverk som blir delt, står det i søksmålet.

– Twitter står igjen som den største plattformen for sosiale medier som har fullstendig nektet å lisensiere de millioner av låtene som finnes på Twitters tjeneste, sier NMPA-sjef David Israelite til nyhetsbyrået AFP.

– Twitter vet svært godt at musikk lekkes, lanseres og strømmes av milliarder av mennesker hver dag på denne plattformen, sier han.

I søksmålet, som er innlevert i delstaten Tennessee, hevder NMPA at Twitters holdning til opphavsrettsklager slett ikke har bedret seg etter at Elon Musk kjøpte plattformen i fjor.

Å tillate at musikk uten lisens brukes i innlegg på Twitter gir plattformen en fordel over konkurrenter som Tiktok, Instagram og Youtube, som betaler avgifter til musikkutgiverne, påpeker NMPA i søksmålet.

Som svar på spørsmål rundt søksmålet, har Twitters presseavdeling sendt ut et autosvar med en bæsje-emoji, slik de gjør med alle henvendelser fra mediene.

(©NTB)

Flere nyheter: