Menu
Kong Harald og dronning Sonja legger snart til kai i København. Her fra fylkesbesøket i Nordland i forrige uke. Foto: Annika Byrde / NTB

Kongeparet på Danmarkstur

Kongeskipet Norge er på vei til Danmark. Om bord er kong Harald og dronning Sonja, som torsdag innleder et offisielt besøk i Danmark.

Av NTB | 15.06.2023 05:09:07

Politikk: I løpet av det to dager lange besøket skal kongeparet innom København og Aarhus.

Torsdag morgen blir kongen og dronningen tatt imot ved bryggen foran Nordre Toldbod i København. Dronning Margrethe er på plass for å hilse dem velkommen.

Etter en velkomstseremoni drar de inn på Amalienborg slott. På programmet i løpet av turen står blant annet deltakelse på næringslivskonferanser. En stor næringslivsdelegasjon fra Norge er med på turen. Mye av bakteppet er grønn omstilling, havvind og samarbeid om karbonfangst og lagring.

Men besøket skal også markere de historiske båndene og det nære naboforholdet mellom Danmark og Norge – og mellom de to kongehusene, ifølge Det danske kongehuset. Kong Harald er også dronning Margrethes tremenning.

Torsdag kveld blir det en festmiddag på slottet i København, før det norske og det danske kongeskipet setter kursen mot Aarhus.

I Aarhus ledsages kongeparet av det danske kronprinsparet. De skal blant annet møte norske studenter og delta på en litteraturfestival.

Til slutt byr det norske kongeparet på en mottakelse for inviterte gjester på det norske kongeskipet i Aarhus.

(©NTB)

Flere nyheter: