Menu
Aktoratet ved statsadvokatene Thale Thomseth (til venstre) og Nina Grande, samt politiinspektør Unni Byberg Malmin (bak). Foto: Annika Byrde / NTB

Mulig funn av mer av tiltaltes DNA på Birgittes strømpebukse

Den endelige rapporten etter de nye undersøkelsene av strømpebuksen til Birgitte Tengs er nå klar.

Av Egil M Solberg | 18.09.2023 17:39:24

Tengs-saken: Statsadvokat Thale Thomseth har bekreftet mottak av rapporten, men nekter å kommentere innholdet før den legges frem for retten neste uke under DNA-gjennomgangen.

Thomseth, sammen med politiinspektør Unni Byberg Malmin og statsadvokat Nina Grande, er aktor i saken mot en 52 år gammel mann fra Karmøy, tiltalt for drapet på Birgitte Tengs.

Det ble tidligere funnet tiltaltes Y-kromosom på Birgittes strømpebukse, noe som førte til siktelsen. Den nye rapporten avdekker nå funn av mannlig DNA som samsvarer med tiltaltes på 11 markører, tatt fra strømpebuksens høyre kne/lår.

Dette området av strømpebuksa har to blodige håndavtrykk som tidligere ikke ble oppdaget, noe som gjør funnene interessante for etterforskningen.

Saken vil fortsette med DNA-eksperter i retten, som skal forsøke å forklare hvordan tiltaltes DNA endte opp på strømpebuksen og om dette styrker eller svekker saken mot ham.

Sentrale spørsmål inkluderer hvordan Y-kromosomet havnet der og om det kan ha kommet dit på en annen måte enn antatt.

Forsvarerne hevder at DNA-funnet kan stamme fra en hudcelle, og ikke nødvendigvis er knyttet til drapshandlingen i 1995.

Flere nyheter: