Menu
Christian Sørum og Anders Mol avbildet i forbindelse med trening på Koll Arena i Oslo nylig. Foto: Jan Langhaug / NTB

Mol og Sørum tapte semifinalen i Sveits – ble utspilt i første sett

Anders Mol og Christian Sørum kom tilbake etter en fæl start, men tapte likevel lørdagens semifinale i verdenstourturneringen i sandvolleyball i Gstaad.

Av NTB | 06.07.2024 19:43:17

Sport: Det ble klart etter kveldsdysten mot brasilianerne George og Andre. Nordmennene røk med sifrene 12-21, 22-20, 20-22.

Tapet var deres første for Brasil-duoen siden november 2022.

Det var svært lite som fungerte for Mol og Sørum i første sett. 0-3 i åpningsminuttene ble en forsmak på utklassingen som ventet på den sveitsiske sanden.

Nordmennene så 3-6 bli til 3-12. De fikk rytmen helt ødelagt av enormt blokkspill fra det brasilianske laget, og luken viste seg umulig å tette.

Lagene fulgte hverandre tett da kampen skulle avgjøres i et tredje sett, men George og Andre kom best ut.

Tidligere på dagen vant Mol og Sørum kvartfinalen mot qatarerne Cherif Younousse og Ahmed Tijan etter en snuoperasjon. Seieren kom med settsifrene 21-23, 21-15, 15-13.

Nordmennene feide seg gjennom puljespillet (tre kamper) uten å tape ett eneste sett.

I Frankrike er de ikke like store favoritter som sist. Den unge svenske duoen Jonatan Hellvig og David Åhman har tatt sandvolleyballverden med storm de siste årene og er verdensenere. Svenskene spiller søndag finale i Gstaad.

Mol var tidligere i år gjennom en operasjon i foten, og turneringen i Ostrava var duoens første siden starten av mars. Mol og Sørum må jobbe på for å komme i skikkelig kampform til OL.

Gstaad-turneringen er den nest siste før Paris-lekene.

I det andre settet havnet Mol og Sørum under 0-2, men denne gangen greide de å komme tilbake og holdt seg i føringen stort sett hele veien. De lå bakpå for siste gang på 5-6.

Mol og Sørum er tittelforsvarere i OL og har sommerlekene i Paris som sitt store mål i år. Der kan de bli tidenes første sandvolleyballpar på herresiden som forsvarer et OL-gull.

(©NTB)