Menu
Dennis Hauger skal kjøre på Imola. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Minister ber om at VM-runder utsettes etter storflom – Haugers paddock står under vann

Italias visestatsminister Matteo Salvini vil ha VM-rundene i Formel 1 og Formel 2 utsatt på grunn av flom. Dennis Haugers team har allerede trøbbel med vannet.

Av NTB | 17.05.2023 12:54:06

Sport: Storflom og en elv som har gått over sine bredder tett ved Imola-banen skaper usikkerhet rundt gjennomføringen av helgens løp. Alt av personell skal ha fått beskjed om på holde seg borte fra banen onsdag.

Voldsomme nedbørsmengder har ført til at parkeringsfasilitetene og andre områder av banen er oversvømmet og evakuert.

Flommen har rammet store deler av Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia. Ødeleggelsene er enorme, og det jobbes på spreng fra både statlige og lokale myndigheter med å hjelpe de berørte.

Visestatsminister Matteo Salvini ba onsdag om at helgens arrangement utsettes. Han peker blant annet på at alle tilgjengelige ressurser nå må benyttes til nødhjelpsarbeidet som pågår. I tillegg er det ikke ønskelig å belaste veinettet i området mer enn høyst nødvendig.

Salvinis uttalelser er gjengitt av blant andre Reuters og storavisen Gazzetta Dello Sport.

NTB var torsdag morgen i kontakt med Hauger-manager Harald Huysmann, og har fått tilgang til en situasjonsrapport fra ledelsen i MP Motorsport. Der heter det blant annet arrangørene inntil videre ikke har gitt mye konkret informasjon rundt konsekvensene flommen kan få for kjøringen på Imola.

Samtidig fremgår det at MP-teamet har måttet utsette å rigge opp paddocken sin. Et bilde NTB har sett viser at området der den skulle vært etablert står under betydelige mengder med vann.

Ut fra bildet ser situasjonen ikke spesielt lystig ut.

Nyhetsbyrået AP skriver at beboere i visse spesielt utsatte områder i Imola er bedt om ikke å oppholde seg på bakkeplan i sine hjem. Det er også sendt ut meldinger om at tilførsel av strøm og gass må skrus av.

Værmeldingene for de kommende dagene er ikke kritisk dårlige, men det er meldt mer regn.

Formel 1- og Formel 2-stjernene skal i utgangspunktet kjøre trening fredag, kvalifisering lørdag og løp søndag.

Santerno-elven renner rett ved siden av Imola-banen.

– Vi håper veldig at situasjonen vil være under kontroll torsdag, sier Angelo Sticchi Damiani, president for den italienske bilklubben som organiserer all racing i landet.

– Det bør helst bli en pause i det dårlige været, som gir Santerno-elven sjansen til å trekke seg tilbake, sier han.

– Vi ser at det fredag og lørdag ikke bør regne voldsomt, og søndag morgen burde det ikke være så ille, legger Sticchi Damiani til.

Flere elver i Italia har blitt flomstore etter dager med regnskyll. Flere byer i Nord-Italia ble tirsdag oversvømmet, hvilket tvang enkelte innbyggere til å komme seg opp på hustakene sine.

Det skal etter planen kjøres både Formel 1 og Formel 2 i Italia denne helgen. Dennis Hauger er norsk deltaker i sistnevnte klasse.

Byen Cesena, som ligger 60 kilometer fra Imola, er blant dem som er hardest påvirket av flomsituasjonen.

Uttalelsene er gitt til nyhetsbyrået La Presse.

(©NTB)

Flere nyheter: