Menu
UBS satte overskuddsrekord for banker i forrige kvartal, men Credit Suisse som ble overtatt og reddet fra konkurs, tapte 10 milliarder dollar. Illustrasjonsfoto: Ennio Leanza / Keystone / AP / NTB

Milliardrekord for storbanken UBS – varsler jobbkutt etter fusjon

Den sveitsiske storbanken UBS fikk et overskudd på 29 milliarder dollar i forrige kvartal. Samtidig varsler de store jobbkutt etter fusjonen med Credit Suisse.

Av NTB | 31.08.2023 09:14:46

Økonomi og næringsliv: UBS-resultatet er det største kvartalsoverskuddet i en bank noensinne, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer 307 milliarder kroner med dagens kurs eller snaut 3,4 milliarder i overskudd per dag.

En del av overskuddet i regnskapet skyldes at eiendelene de fikk med da de tok over UBS er verdt 3 milliarder dollar mer enn UBS betalte for konkurrenten da sistnevnte var på konkursens rand i mars.

I presentasjonen av kvartalstallene sier UBS at virksomheten i Credit Suisse skal bli fullstendig integrert i UBS. Dermed forsvinner Credit Suisse helt.

– Vår analyse viser klart at dette er det beste utfallet for UBS, våre interessenter og den sveitsiske økonomien, sier UBS.

Storbanken sier de venter at integreringen vil føre til kostnadskutt på 10 milliarder dollar innen 2026. Samtidig vil rundt 3000 jobber forsvinne.

– Integreringen av Credit Suisse Schweiz vil føre til rundt 1000 overtallige. Den overordnede restruktureringen er ventet å føre til ytterligere 2000 overtallige i Sveits de nærmeste årene, sier toppsjef Sergio Ermotti.

Etter at Credit Suisse ble overtatt sist vår, forvalter UBS rundt 5 billioner dollar – 57.000 milliarder kroner – for sine klienter. Det er omtrent tre og en halv gang så mye som verdien av det norske oljefondet.

(©NTB)

Flere nyheter: