Menu
USAs tidligere visepresident Mike Pence har meldt seg på i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat i 2024, ifølge flere medier. Foto: AP / NTB

Mike Pence melder seg på i Republikanernes nominasjonskamp

USAs tidligere visepresident Mike Pence har innlevert dokumenter som bekrefter at han ønsker å bli Republikanernes presidentkandidat.

Av NTB | 05.06.2023 17:39:03

Økonomi og næringsliv: Mandag leverte han dokumentene til den amerikanske valgkommisjonen, melder nyhetsbyråene AP og Reuters.

Flere medier har tidligere meldt at Pence formelt skal lansere sitt kandidatur 7. juni med en kampanjevideo og tale i Des Moines i delstaten Iowa.

Den tidligere visepresidenten melder seg på kappløpet, men Donald Trump ligger best an på målingene, fulgt av Florida-guvernør Ron DeSantis. På RealClearPolitics’ sammenstilling av målinger får Pence 4 prosent oppslutning mot Trumps 53 prosent og DeSantis’ 22 prosent.

Før han var visepresident, var Pence guvernør i Indiana og kongressrepresentant i flere år. Han er ansett som tydelig konservativ, ikke minst i verdispørsmål, og han var lojal overfor sjefen helt fram til sluttfasen av Trumps tid som president.

Siden valgnederlaget i 2020 har Pence imidlertid forsøkt å distansere seg fra ekspresidenten. Han har sagt at Trumps oppildning av støttespillerne som angrep Kongressen i januar 2021, satte ham og familien i fare.

Han har likevel fortsatt å forsvare mye av Trumps politikk, men forsøkt å framstille seg selv som et mer forutsigbart og konsensusorientert alternativ. I tillegg har han forsøkt å appellere mer direkte til evangeliske kristne og besøkt en rekke store kirker rundt om i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: