Menu
Beatriz Haddad Maia ga seg aldri i mandagens kamp i Paris. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Brasils Grand Slam-ørkenvandring over – Haddad Maia vant etter episk snuoperasjon

Beatriz Haddad Maia skrev brasiliansk tennishistorie i Roland-Garros-turneringen i Paris mandag. Måten det skjedde på var oppsiktsvekkende.

Av NTB | 05.06.2023 17:39:20

Sport: På rødgrusen i den franske hovedstaden ble Haddad Maia den første tennisspilleren fra Brasil på 55 år som spilte seg fram til en Grand Slam-kvartfinale. Hun slo Sara Sorribes Tormo 6-7 (3-7), 6-3, 7-5 etter en lang og dramatisk duell.

Det er første gang siden Maria Bueno i 1968 at en spiller fra Brasil kvalifiserer seg for kvartfinale i en av tennisens Gram Slam-turneringer.

I mandagens kamp kom 27 år gamle Haddad Maia svært skjevt ut. Hun lå under med ett sett og 0-3 i det andre settet da det som skulle bli en nærmest episk snuoperasjon ble påbegynt.

Etter å ha tatt seks strake game og vunnet sett nummer to 6-3, dundret den brasilianske spilleren videre og vant også det avgjørende settet 7-5. Kampen var over etter tre timer og 51 minutter.

Det var den tredje lengste kvinnekampen i Roland-Garros-turneringens lange historie. Bare 16 minutter manglet på å ta rekorden som stammer fra franske Virginie Buissons seier mot Noelle van Lottum i 1995.

– Jeg er veldig glad og stolt over at jeg ikke ga opp, og det er grunnen til at jeg fortjener denne seieren, sa Haddad Maia.

– Nøkkelen var å spille alle ballene uavhengig av stillingen. Jeg tenkte at hvis jeg var nervøs, ville motstanderen min også være det. Og Novak Djokovic sier at han er nervøs noen ganger. Hvis han er det, hvorfor skal ikke jeg være det? fortsatte hun.

Haddad Maia møter verdenssjuer Ons Jabeur fra Tunisia i kvartfinalen. Den brasilianske spilleren er rangert som nummer 14.

(©NTB)