Menu
Miami Heat-stjernene Jimmy Butler (t.v.) og Bam Adebayo stakk av med borteseieren mot Denver Nuggets søndag. Finaleserien i NBA går nå videre til Miami på stillingen 1–1 i kamper. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

Miami Heat utlignet NBA-finalen med borteseier

Miami Heat utlignet finaleserien i NBA etter en sterk borteseier 111–108 mot Denver Nuggets. Nå går serien videre til Miami.

Av NTB | 05.06.2023 05:08:52

Sport: Gabe Vincent noterte seg for flest poeng for Miami med 23, tett fulgt av Jimmy Butler og Bam Adebayo på 21. I tillegg spilte Miamis skarpskyttere Max Strus og Duncan Robinson, som begge slet i den første kampen, langt bedre. De endte opp med henholdsvis 14 og 10 poeng.

Heat startet godt og tok tidlig ledelsen, men Nuggets svarte bra, og på et tidspunkt ledet hjemmelaget med 15 poeng. En sterk fjerdeperiode som Miami vant med 36 mot 25 poeng, ble utslagsgivende.

Nuggets tapte selv om den serbiske superstjernen Nikola Jokic dominerte. Til slutt endte han opp med 41 poeng og 11 returer. Han traff på 16 av 28 skudd, det siste av dem en trepoenger med 36 sekunder igjen, som knappet inn forspranget til tre poeng.

Miamis Butler misset en trepoenger i det påfølgende angrepet. Murray fikk mulighet til å ta kampen til overtid i det tida var i ferd med å gå ut, men canadieren bommet på en trepoenger.

Murray endte opp med 18 poeng og 10 målgivende, mens Aaron Gordon og Bruce Brown noterte seg for henholdsvis 12 og 11 poeng for hjemmelaget.

Etter to kamper i Denver, går serien nå videre til Miami. Kamp tre spilles onsdag. Finaleserien spilles i best av sju-format.

(©NTB)

Flere nyheter: