Menu
USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley, som forsøker å bli republikanernes presidentkandidat, lover fortsatt støtte til Ukraina i krigen mot Russland, skriver CNN. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB

Trump-utfordrer lover full støtte til Ukraina

USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley lover fortsatt støtte til Ukraina i krigen mot Russland om hun blir president, skriver CNN.

Av NTB | 05.06.2023 04:29:01

Politikk: Haley er en av flere som utfordrer Donald Trump i kampen om å bli republikanernes presidentkandidat.

– Dette er større enn Ukraina. Dette er en krig om frihet, og det er en vi er nødt til å vinne, sa Haley under et folkemøte i regi av kanalen søndag.

Det er blitt spekulert på at bistanden til ukrainerne kan reduseres om Trump eller DeSantis vinner presidentvalget neste år. Trump har avstått fra å si hvem han håper vinner krigen, og DeSantis omtalte tidligere i år krigen som en «territoriell disputt».

Haley, som ble utnevnt til FN-jobben av Trump, kritiserte ham søndag for å ha gratulert Nord-Koreas leder Kim Jong-un etter at landet i forrige uke ble tatt inn i styret i Verdens helseorganisasjon. Trump har også rost Kim tidligere.

– Kim Jong-un er en skurk. Jeg synes ikke vi bør gratulere diktatorer, sa Haley. Også DeSantis og Trumps visepresident Mike Pence har kritisert ekspresidenten for gratulasjonen til Kim.

Av republikanerne som har meldt seg på i nominasjonskampen, ligger Trump klart best an på målingene, med rundt 49 prosent. DeSantis følger etter med 19 prosent, mens Haley har en oppslutning på 4 prosent på en måling utført av Ipsos for Reuters i mai.

Flere nyheter: