Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Mener det blir for mye alkohol under fadderuka

Fadderuka i Haugesund er nylig avsluttet. Nå viser en ny undesøkelse at halvparten av studentene mener det blir for mye alkohol. Men mange studenter mener alkohol spiller en stor rolle i fadderuka.

Av tomas | 02.09.2023 11:40:53

Fadderuka: Fadderuka i Haugesund ble avsluttet 20.august og som vanlig har det vært mye festing og mye alkohol.

Men en ny undersøkelse fra Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT) viser at halvparten av studentene mener det blir for mye alkohol.
Over 60.000 studenter over hele landet deltok i undesøkelsen, melder NRK.

I undersøkelsen svarer også en av fem at de ikke har deltatt under fadderuka, fordi det drikkes for mye. Men mange studenter trekker fram at festing og alkohol spiller en stor rolle under fadderuka.

Kommunikasjonssjef i alkovettorganisasjonen Av-og-til, Eli Marie Stavlund sier til statskanalen at alkohol har en sterk posisjon i det sosiale livet i Norge og særlig i studenttiden.

– Heldigvis er ikke fadderuka alt. Det er mulig å skaffe seg et godt fellesskap utenom også. Vi oppfordrer studenter til å oppsøke det de selv liker, sier Stavlund videre.

Fadderkoordinator ved Høgskolen på Vestlandet, Ariel Miranda Solheim Framvik, syntes det er dumt at alkohol spiller en så stor rolle i fadderuka.

– Dette viser at man bør satse enda mer på å alltid ha alkoholfrie alternativer, sier hun til statskanalen.

Flere nyheter: