Menu
Venstre-leder Guri Melby er veldig fornøyd med regjeringens beslutning om å donere stridsvogner til Ukraina. Foto: Terje Pedersen / NTB

Melby hyller regjeringens stridsvogn-beslutning

Onsdag ble det klart at også Norge skal donere stridsvogner til Ukraina. Venstre-leder Guri Melby skryter av regjeringens beslutning.

Av NTB | 25.01.2023 18:45:20

Krig og konflikter: – Jeg er veldig glad for at også Norge nå deltar i samarbeidet om å levere stridsvogner til Ukraina for å gjøre styrkene bedre i stand til å ta tilbake okkuperte områder. Det er på sin plass med velfortjent skryt til regjeringen i dag, så ser jeg fram til vi får vite hvor stort Norges bidrag er, sier Melby i en kommentar til NTB.

Det er ennå ikke kjent hvor mange stridsvogner Norge donerer, men det er snakk om vogner av typen Leopard 2A4, ifølge regjeringen.

Melby håper stridsvognene raskt kan benyttes i en ukrainsk motoffensiv på bakken før Russland får sendt nye styrker til fronten.

– Leopard-stridsvognene har stått høyt på Ukrainas ønskeliste lenge. At USA skal sende sine Abrams-stridsvogner i tillegg viser at samholdet i Nato og blant de allierte er sterkere enn aldri før, og at vi alltid kommer til å stå opp for fred, frihet og sikkerhet i Europa.

(©NTB)