Menu
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) møtte PST-sjef Beate Gangås og Politidirektør Benedicte Bjørnland fredag morgen etter at evalueringsrapporten om 25. juni-skytingen ble lagt fram torsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Mehl: PST og politiet i gang med oppfølgingen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at hun har fått bekreftelse på at PST og politiet allerede er i gang med å følge opp 25. juni-rapporten.

Av NTB | 09.06.2023 09:18:52

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har hatt et møte. Det var godt og viktig. Politiet og PST er allerede i gang med oppfølgingen. Det fikk jeg en tydelig bekreftelse på, sier Mehl til NTB.

Møtet som ble i kjølvannet av den knusende evalueringsrapporten etter angrepet 25. juni, startet fredag morgen klokken 7.45, og PST-sjef Beate Gangås og politidirektør Benedicte Bjørnland ankom kort tid i forkant.

Mehl forsikrer om at politiet, PST og justisdepartementet jobber med tiltak underveis. Statsråden forteller også at det vil komme en oppfølgingsplan ved utgangen av juni.

Statsråden forteller at hun i møtet snakket om at det framover skal være god dialog og involvering med skeive organisasjoner.

– Jeg vet at også politiet og PST er innstilt på å involvere og legge til rette for det. Jeg opplever også at PST og politiet er opptatt av å ivareta de skeive, sier hun.

Mehl forteller videre at hun i møtet tok opp at trygghet rundt Pride 2023 er enormt viktig å prioritere.

– Det vet jeg at PST og politiet jobber intenst med. Nå er det en feiring oppi et stort alvor som skal få handle om frihet, glede og retten til å feire kjærligheten.

– Vi snakket om oppfølgingen og hvordan vi skal jobbe videre med den, sa Gangås til pressen etter møtet, ifølge VG.

Hun var på vei videre til et møte med egne ansatte i PST.

– Alle bør gå i seg selv og se om noe kunne blitt gjort bedre. Også jeg, sier Gangås.

– Alle steiner må snus og sporene i rapporten må ettergås internt, sier hun.

Særlig PST fikk knallhard kritikk i 25. juni-utvalgets rapport torsdag. PST-sjef Beate Gangås beklaget på rapportframleggelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: